Дніпропетровська обласна громадська організація
«ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ КООРДИНАЦІЙНО-ЕКСПЕРТНИЙ ЦЕНТР З ПИТАНЬ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ»
На главную | В "Избранное" | E-mail    
 
Меню
  Про Центр
  Новини
  Команда
  Експерти
  Бібліотека
  Дослідження
  Публікації
  Про нас пишуть
  Партнери
  Проекти
  Експертиза
  Моніторинг
  Судові справи
  Найбільш одіозні відповіді органів влади
  Для Інститутів Громадянського Суспільства
  Для Бізнес-Асоціацій
  Для Місцевих Державних Адміністрацій
  Для Органів Місцевого Самоврядування
  Контакти


Курс доллара

Погода в Украине
ДРІДУ НАДУ
Громадські ради


Olexiy Litvinov

ДОГО "ДКЭЦРП"



Aрхів: 2009 / 2010


Яндекс.Метрика







 




Актуально
30.12.2011


Протягом серпня-грудня 2011 р. ДОГО «ДКЕЦРП» в межах реалізації проекту №44583 «Оцінка впливу регуляторної діяльності органів місцевого самоврядування Дніпропетровської області на розвиток підприємництва та її удосконалення» (Конкурс: «Захист соціальних та економічних прав» Програма «Верховенство права» Міжнародний фонд «Відродження») надано понад 50 усних та письмових консультацій органами місцевого самоврядування з питань здійснення державної регуляторної політики.

Завдяки цьому проекту на Дніпропетровщині створюється позитивний приклад співпраці органів місцевого самоврядування з громадськими організаціями, а також забезпечується виконання вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».



ДОГО «ДКЕЦРП» виступив партнером проведення у Дніпропетровську (15 грудня 2011 р.) презентації результатів дослідження, проведеного Східноукраїнським центром громадських ініціатив за фінансової підтримки програми «Верховенство права» Міжнародного Фонду «Відродження», в межах проекту «Через доступ до генеральних планів – до містобудування без корупції».

Зазначене дослідження проводилося в 196 містах України з населенням понад 25 000 жителів, а також у курортних міста з листопада 2009 року по січень 2011 року. За цей час СЦГІ надіслав офіційні запити до міських рад із проханням надати копію картографічної складової генерального плану та інформацію про текстову частину документа.

Із результатами проведеного Східноукраїнським центром громадських ініціатив дослідження можна ознайомитися завантаживши прес-реліз та аналітичний звіт.

Прес-реліз розміщено на нашому сайті для завантаження.

Файли для завантаження:
Прес-реліз "ДНІПРОПЕТРОВЩИНІ ПОТРІБНІ ДОСТУПНІ ГЕНПЛАНИ".doc



13.12.2011


ДОГО «ДКЕЦРП» в межах реалізації проекту №44583 «Оцінка впливу регуляторної діяльності органів місцевого самоврядування Дніпропетровської області на розвиток підприємництва та її удосконалення» (Конкурс: «Захист соціальних та економічних прав» Програма «Верховенство права» Міжнародний фонд «Відродження») проведено пілотний семінар-тренінг для посадових осіб місцевого самоврядування «Здійснення державної регуляторної політики органами місцевого самоврядування».





В Інформаційному агентстві «ВРЕМЯ» 6 жовтня 2011 р. пройшла прес-конференція «Хто і як знищує малий бізнес в Україні?». На прес-конференції були представлені результати громадського моніторингу, проведення якого стало можливим завдяки підтримці програми «Посилення впливу громадянського суспільства» Міжнародного фонду «Відродження».

Громадський моніторинг діяльності органів місцевого самоврядування з встановлення ставок єдиного податку на Дніпропетровщині став унікальним дослідженням, яке дозволило під новим кутом поглянути на проблему несприятливого бізнес-клімату в Україні і її негативного інвестиційного іміджу, а також визначити «винних» у цій ситуації.

Прес реліз розміщено на нашому сайті для завантаження.

Файли для завантаження:
Прес-реліз "ХТО І ЯК ЗНИЩУЄ МАЛИЙ БІЗНЕС В УКРАЇНІ?".pdf



04.10.2011


Хто і як знищує малий бізнес в Україні?

Відповідь на це провокаційне питання спробували дати експерти Дніпропетровської обласної громадської організації «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики» за результатами аналізу результатів громадського моніторингу діяльності органів місцевого самоврядування Дніпропетровської області, здійсненого за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».
Даний моніторинг став пілотним дослідженням, яке дозволило під новим кутом поглянути на проблему несприятливого бізнес-клімату в Україні і негативного інвестиційного іміджу, а також визначити «винних» у цій ситуації.
Результати громадського моніторингу та думки експертів будуть презентовані під час прес-конференції. На думку авторів моніторингу, оприлюднення цієї інформації дозволить підприємцям більш чітко ідентифікувати своїх «ворогів» і відповідно здійснювати роботу із захисту свого конституційного права.
Під час прес-конференції учасники отримають повний текст аналітичного звіту за результатами громадського моніторингу.
Прес-конференція відбудеться 6 жовтня об 11.00 в Інформаційному агенстві "ВРЕМЯ".

Участь у прес-конференції візьмуть:
– Олексій Літвінов, голова Дніпропетровської обласної громадської організації «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики»;
– Олексій Андреєв, юрист Дніпропетровської обласної громадської організації «Гражданская защита «ГраЗа», заступник голови Дніпропетровської обласної громадської організації «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики».

Більш детально на сайті ( http://www.vremia.in.ua )



21.09.2011


ДОГО «ДКЕЦРП» в межах реалізації проекту №44583 «Оцінка впливу регуляторної діяльності органів місцевого самоврядування Дніпропетровської області на розвиток підприємництва та її удосконалення» (Конкурс: «Захист соціальних та економічних прав» Програма «Верховенство права» Міжнародний фонд «Відродження») проведено фокус групу для посадових осіб органів місцевого самоврядування щодо визначення їх потреб у навчанні з питань здійснення державної регуляторної політики.



04.09.2011


Дніпропетровська обласна громадська організація «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики» в особі Олексія Літвінова вітає підприємців із професійним святом Днем підприємця.
Ураховуючи, що ведення бізнесу в Україні стає дедалі важчим, а системні дослідження у цій сфері майже не проводяться ми презентуємо статтю О. Літвінова «День підприємця зі сльозами на очах». У цій статті наведені узагальнені результати незалежного громадського моніторингу діяльності органів місцевого самоврядування Дніпропетровської області щодо встановлення ставок єдиного податку та їх впливу на наповнення місцевих бюджетів і розвиток підприємництва. Громадський моніторинг проведено за підтримки програми «Посилення впливу громадянського суспільства» Міжнародного фонду «Відродження».
Після проведення громадського обговорення на адресу ДОГО «ДКЕЦРП» надійшло багато електронних листів з інших регіонів України, в яких підприємці та представники бізнес-асоціацій підтвердили, що стикаються із подібними проблемами.



Файли для завантаження:
День підприємця зі сльозами на очах.pdf



АНАЛІТИЧНИЙ ЗВІТ


30.08.2011 на офіційному веб-сайті Дніпропетровської обласної громадської організації «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики» (www.dcecrp.ho.ua) розміщено третє видання із серії «Громадянське суспільство: досвід, професіоналізм, відповідальність» - аналітичний звіт за результатами моніторингу «ВПЛИВ ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ НА РОЗВИТОК ПІДПРИЄМНИЦТВА».
В аналітичному звіті проведено дослідження рівня інформаційної відкритості та прозорості діяльності органів місцевого самоврядування Дніпропетровської області, досліджено їх регуляторну діяльність щодо встановлення ставок єдиного податку для суб’єктів господарської діяльності – фізичних осіб, розглянуто вплив ставок єдиного податку на наповнення місцевих бюджетів та розвиток підприємництва. Зроблено висновки про причини незадовільного рівня здійснення державної регуляторної політики та невиконання органами місцевого самоврядування вимог чинного законодавства України.
Видання розраховане на підприємців, представників бізнес-асоціацій, інститутів громадянського суспільства, працівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, викладачів, студентів, аспірантів, науковців, а також на широке коло читачів, які цікавляться питаннями розвитку підприємництва та підвищення ефективності діяльності органів влади.
Проведення моніторингу та видання аналітичного звіту здійснено за підтримки програми «Посилення впливу громадянського суспільства» Міжнародного фонду «Відродження» . Погляди авторів видання можуть не збігатися з позицією Міжнародного фонду «Відродження».

На сайті ( http://www.dcecrp.ho.ua ) у розділі "Публікації" розміщено електронну версію аналітичного звіту для завантаження.




Напередодні Дня підприємця у Дніпропетровську відбулося громадське обговорення результатів моніторингу діяльності органів місцевого самоврядування Дніпропетровської області щодо встановлення ставок єдиного податку та їх впливу на наповнення місцевих бюджетів і розвиток підприємництва.
Моніторинг було проведено Дніпропетровською обласною громадською організацією «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики» ( www.dcecrp.ho.ua ) за підтримки програми «Посилення впливу громадянського суспільства» Міжнародного фонду «Відродження» ( www.irf.ua ).
Результати моніторингу показали, що органи місцевого самоврядування Дніпропетровської області не зацікавлені у розвитку малого і середнього бізнесу і, як правило, встановлюють максимально можливі ставки єдиного податку. Таким чином, ці обставини призводять до скорочення кількості підприємців і найманих працівників, формують несприятливий бізнес-клімат та негативний інвестиційний імідж всієї області.

Файли для завантаження:
Матеріали для громадського обговорення.doc



16.08.2011


Новини від партнерів

Інститут власності і свободи ( www.pfi.org.ua ) проводить анкетування з метою визначення спільної позиції щодо ключових проблем, що заважають розвиткові малого бізнесу.
Мета анкетування – під час підготовки «Зеленої книги малого підприємництва України» оцінити основні проблеми, що стоять на заваді розвитку малого підприємництва в України, та визначити альтернативи щодо їх можливого вирішення.
«Зелена книга малого підприємництва України» – це дискусійна доповідь щодо політики у сфері малого підприємництва, яку адресовано зацікавленим сторонам, що можуть долучитися до її обговорення та використати при підготовці політичних чи виконавчих рішень. Даний проект здійснюється Інститутом власності і свободи за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».
Анкетування є суворо анонімним. Оприлюднюватимуться лише консолідовані та узагальнені результати.
Підприємці, власники бізнесу та засновники бізнес-асоціацій можуть заповнити анкету і надіслати її електронною поштою на office@pfi.org.ua або перейти за посиланням на сайт Інституту власності і свободи (http://www.pfi.org.ua/) та заповнити анкету, скориставшись інтерактивною формою.

Файли для завантаження:
Анкета.doc



08.07.2011


Великобілозерська районна державна адміністрація Запорізької області встановила рекорд швидкості у наданні публічної інформації

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 3 листопада 2010 р. № 996, обласні та районні державні адміністрації мали вжити заходів для проведення протягом трьох місяців (до 11 лютого 2011 р.), з дня набрання чинності зазначеної постанови, установчих зборів за участю інститутів громадянського суспільства для утворення громадських рад при центральних і місцевих органах виконавчої влади та забезпечити їх функціонування.
З метою проведення громадського моніторингу дотримання місцевими державними адміністраціями Дніпропетровської та Запорізької областей норм Постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 3 листопада 2010 р. № 996, а також керуючись ст.ст. 4, 5, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації» від 13 січня 2011 р. № 2939-VII, Дніпропетровська обласна громадська організація «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики» 7 липня 2011 р. звернулася до районних державних адміністрацій Дніпропетровської та Запорізької областей із запитом на інформацію від 7 липня 2011 р. № 03/07-60 (зразок запиту розміщено на www.dcecrp.ho.ua).
Запит було підготовлено у повній відповідності до вимог ст. 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації» та надіслано на офіційні адреси електронної пошти, що оприлюднені на офіційних веб-сторінках Дніпропетровської та Запорізької обласних державних адміністрацій.
У своєму запиті Дніпропетровська обласна громадська організація «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики» просила надати вичерпну інформацію щодо роботи відповідних місцевих державних адміністрацій зі створення громадських рад, а саме:
1) чи було місцевою державною адміністрацією утворено ініціативну групу з підготовки установчих зборів за участю інститутів громадянського суспільства; коли та в якому засобі масової інформації було оприлюднено інформацію про створення ініціативної групи; скільки представників інститутів громадянського суспільства входило до складу ініціативної групи з підготовки установчих зборів; дата, час та місце проведення установчих зборів для формування громадської ради;
2) інформацію про кількісний склад громадської ради при місцевій державній адміністрації, її персональний склад, структуру, перелік комітетів або комісій;
3) копії розпорядження про затвердження складу громадської ради при місцевій державній адміністрації; погодженого й затвердженого положення про громадську раду, її регламент (за наявності);
4) інформацію про адресу веб-сторінки у мережі Інтернет, на якій розміщено інформацію про взаємодію місцевої державної адміністрації із громадською радою.
Запит було відправлено о 14 год. 34 хв. 7 липня 2011 р., а вже о 16 год. 36 хв. 7 липня 2011 р. на адресу електронної пошти Дніпропетровської обласної громадської організації «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики» надійшла відповідь на запит від Великобілозерської районної державної адміністрації Запорізької області.
Таким чином, на виконання інформаційного запиту з питань формування та функціонування громадської ради при Великобілозерській районній державній адміністрації Запорізької області було витрачено менше 2 годин. До того ж, у самій відповіді було надано вичерпну інформацію й усі запитувані документи.
На думку експертів Дніпропетровської обласної громадської організації «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики» такі дії посадових осіб Великобілозерської районної державної адміністрації Запорізької області заслуговують щонайменше на подяку й поширення як позитивного прикладу виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації». На разі це найшвидша відповідь, яку було отримано Дніпропетровською обласною громадською організацією «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики» з часу набрання чинності Законом України «Про доступ до публічної інформації» й до того ж із наданням усієї запитуваної інформації.
Цікаво, чи зможуть у майбутньому інші розпорядники публічної інформації – суб’єкти владних повноважень – повторити або перевершити рекорд Великобілозерської районної державної адміністрації Запорізької області?

Громадський моніторинг проводиться в межах реалізації проекту “Захист прав громадян на доступ до інформації про діяльність органів влади” за підтримки програми “Верховенство права” Міжнародного фонду “Відродження”.

Файли для завантаження:
Запит на інформацію.pdf



07.07.2011


Миколаївська облдержадміністрація врахувала результати громадського моніторингу

На нашому сайті 17 червня 2011 р. було розміщено результати моніторингу інформаційного наповнення офіційних веб-сторінок місцевих державних адміністрацій з питань взаємодії із громадськими радами здійснено Дніпропетровською обласною громадською організацією «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики» в межах реалізації проекту № 42762 «Захист прав громадян на доступ до інформації про діяльність органів влади», який реалізується за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».
Станом на 6 липня 2011 р. Миколаївська обласна державна адміністрація врахувала усі зауваження та усунула недоліки, виявлені під час громадського моніторингу. Зокрема, виконано усі вимоги Постанови Кабінету Міністрів України «Про Порядок оприлюднення у мережі Інтернет інформації про діяльність органів виконавчої влади» від 4 січня 2002 р. № 3, в частині розміщення відомостей про взаємодію Миколаївської обласної державної адміністрації з громадською радою.
Тепер на офіційному сайті Миколаївської обласної державної адміністрації (http://www.mykolayiv-oda.gov.ua), у розділі «Громадська рада» (http://www.mykolayiv-oda.gov.ua) усі зацікавлені особи можуть ознайомитися із:
– постановою Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 03 листопада 2010 р. № 996;
– розпорядженням голови Миколаївської облдержадміністрації «Про громадську раду при облдержадміністрації» від 21.02.11 № 40-р;
– Положенням про громадську раду при Миколаївській облдержадміністрації;
– Положенням про експертні групи громадської ради при Миколаївській облдержадміністрації;
– структурою громадської ради при Миколаївській облдержадміністрації;
– складом громадської ради при Миколаївській облдержадміністрації;
– планом роботи громадської ради при Миколаївській облдержадміністрації на 2011 рік;
– протоколами засідань громадської ради при Миколаївській облдержадміністрації (за 2010 та 2011 роки);
– інформацією про громадські ради при райдержадміністраціях та міськвиконкомах Миколаївської області;
– новинами про діяльність громадської ради при Миколаївській облдержадміністрації.
Таким чином, державні службовці Миколаївської обласної державної адміністрації продемонстрували свою зацікавленість у конструктивному діалозі з інститутами громадянського суспільства, забезпеченні відкритості та прозорості своєї діяльності.
Наразі ми сподіваємося, що Львівська, Тернопільська, Хмельницька та Черкаська обласні державні адміністрації використають позитивний приклад Миколаївщини та забезпечать належне інформування громадськості про свою взаємодію із громадськими радами, що прямо передбачено постановою Кабінету Міністрів України «Про Порядок оприлюднення у мережі Інтернет інформації про діяльність органів виконавчої влади» від 4 січня 2002 р. № 3.

Файли для завантаження:
Результати моніторингу.pdf



17.06.2011


На нашому сайті розміщено результати моніторингу інформаційного наповнення офіційних веб-сторінок місцевих державних адміністрацій з питань взаємодії із громадськими радами здійснено Дніпропетровською обласною громадською організацією «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики» в межах реалізації проекту № 42762 «Захист прав громадян на доступ до інформації про діяльність органів влади», який реалізується за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Файли для завантаження:
Результати моніторингу.pdf



15.06.2011


Згідно з даними, оприлюдненими Державним комітетом України з питань регуляторної політики та підприємництва (http://www.dkrp.gov.ua/), Дніпропетровська область знаходиться в аутсайдерах з формування сприятливого клімату для підприємництва; спрощення регуляторної бази та виконання Закону України «Про прискорений перегляд регуляторних актів, прийнятих органами та посадовими особами місцевого самоврядування».

Головні винуватці такої ситуації – органи місцевого самоврядування, які не спромоглися навіть формально виконати вимоги Закону України «Про прискорений перегляд регуляторних актів, прийнятих органами та посадовими особами місцевого самоврядування», зокрема, робочі комісії за участю підприємців були створені лише у 52,5% селищних рад (21 із 40) та 48% сільських рад (138 із 288).

Таким чином, за рівнем виконання формальних вимог Закону України «Про прискорений перегляд регуляторних актів, прийнятих органами та посадовими особами місцевого самоврядування» Дніпропетровщина обіймає лише 22 місце із 27, поруч із Тернопільською та Закарпатською областями. На думку експертів ДОГО «ДКЕЦРП», така ситуація є надзвичайною і свідчить про системні проблеми із виконанням чинного законодавства у сфері здійснення державної регуляторної політики й розвитку підприємництва.

За кількістю скасованих регуляторних актів Дніпропетровщина лише на 17 місці з 27. В нашій області виявлено лише 664 регуляторних акти, що не відповідають принципам державної регуляторної політики. У той же час, у Полтавській області скасовано 3 тис. 392 регуляторних акти.

Таким чином, сільські і селищні ради Дніпропетровської області є тими органами влади, що знищують малий бізнес і підприємництво і не бажають змінювати цю негативну тенденцію.

Файли для завантаження:
Інформаційні матеріали.pdf





ГАЗЕТА ДЛЯ ОБЩЕСТВЕННЫХ ОРГАНИЗАЦИЙ «ГДЕВЫХОД.UA»

Влияние общественных организаций на решения органов власти сегодня практически отсутствуют. Это факт, признаваемый всеми, в особенности самими общественниками. Они не могут выполнять свою миссию и быть ГОЛОСОМ НАРОДА.

Отсутствие у общественников системного взгляда на причину деградации и упадка государства и народа Украины, зацикленность на своих узкоспецифических вопросах, мешает межорганизационному диалогу и выработке совместных действий.

Информационное издание «Гдевыход.UA» это попытка найти ответ на эти вызовы времени. Это возможность -

1.Вести диалог с неравнодушными людьми о судьбе нашей Родины, поднимать злободневные вопросы для их последующего обсуждения и решения;

2.Иметь свой информационный рупор для обнародования позиции организаций в той или иной сфере жизни.

3.Создание проекта будущего Украины, с учётом всех её нынешних реальностей.

4.Размещать свои информационные материалы и узнавать о деятельности коллег в других регионах Украины;

Смыслом создания «Гдевыход.UA» является создание независимой информационной площадки для широкого общественного ОБСУЖДЕНИЯ текущего положения в обществе и государстве (очерчивание ключевых проблем, выявление причин этих проблем, возможные совместные действия по их преодолению) и проектов нашего будущего. Выпуск издания в печатном виде позволяет вовлекать в обсуждение людей ограниченных в доступе к сети Интернет (и расширять членскую базу наших организаций). Мы надеемся, что наше сотрудничество будет взаимополезным и плодотворным.

Информационное издание имеет статус информационных материалов, используемых в деятельности общественной организации, и не подлежит государственной регистрации согласно ст.14 Закона «О печатных средствах массовой информации (прессу) в Украине».

Файли для завантаження:
Скачать 1-й номер газеты "ГДЕВЫХОД".pdf





14 квітня 2011 р. Голова ДОГО "ДКЕЦРП" О.В. Літвінов узяв участь у роботі круглого столу " Створення та налагодження роботи громадських рад при органах виконавчої влади ". Мета заходу – дати оцінку виконанню Постанови Кабінету Міністрів «Про забезпечення участі» № 996 в частині формування громадських рад та сформувати рекомендації щодо налагодження їх роботи. Участь у круглому столі взяли керівники новостворених громадських рад та представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, зокрема Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства оборони, Міністерства юстиції.

Літвінов О.В., як координатор від Партнерства інститутів громадянського суспільства на підтримку громадських рад, доповів про результати створення громадських рад при місцевих органах виконавчої влади у Дніпропетровській та Запорізькій областях.

ДОГО "ДКЕЦРП" в межах проведення громадського моніторингу досліджено стан інформаційного наповнення офіційних веб-сторінок у мережі Інтернет місцевих органів виконавчої влади Дніпропетровської та Запорізької областей з питань належного відображення взаємодії цих органів із громадськими радами. За результатами громадського моніторингу експертами ДОГО "ДКЕЦРП" готується звіт, у якому будуть відображені основні результати дослідження.

Круглий стіл організовано Українським незалежним центром політичних досліджень (http://www.ucipr.kiev.ua/) Більш детальна інформація про программу круглого столу та його матеріали на сторінці (http://www.ucipr.kiev.ua/)



05.04.2011


У Центрі підвищення кваліфікації кадрів Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України проведено навчання секретарів сільських і селищних рад з питань організації та проведення прискореного перегляду регуляторних актів місцевого самоврядування і реалізації державної регуляторної політики.

На нашому сайті розміщено матеріали семінару для завантаження і використання у практичній діяльності. Сподіваємося, що розміщені матеріали стануть Вам у нагоді під час проведення прискореного перегляду, аналізу регуляторних актів, здійснення регуляторної діяльності у відповідності до вимог чинного законодавства.

Файли для завантаження:
Збірник нормативних та методичних матеріалів.pdf

Презентація 1 з семінару.pdf

Презентація 2 з семінару.pdf





25 березня 2011 р. Голова ДОГО "ДКЕЦРП" О.В. Літвінов взяв участь у роботі круглого столу "Законодавчі перешкоди створенню та діяльності громадських організацій в Україні". Мета круглого столу – обговорення законопроектів "Про громадські організації" № 7262 та № 7262-1 щодо відповідності європейським стандартам правового статусу неурядових організацій та вирішення проблем регулювання реєстрації та діяльності громадських організацій в Україні.

Круглий стіл організовано Українським незалежним центром політичних досліджень (http://www.ucipr.kiev.ua/) Більш детальна інформація про программу круглого столу та його матеріали на сторінці (http://www.ucipr.kiev.ua/)

Файли для завантаження:
Матеріали круглого столу "Законодавчі перешкоди створенню та діяльності громадських організацій в Україні".pdf

03.03.2011


На нашій офіційній WEB-сторінці у мережі Internet розміщено форму для узагальнення інформації про результати прискореного перегляду регуляторних актів, затверджену наказом Держкомпідприємництва України від 31.01. 2011 № 8 (http://www.dkrp.gov.ua).

Нагадуємо, що:

- органи місцевого самоврядування до 10 квітня 2011 р. мають подати до місцевих державних адміністрацій копії актів про внесення змін, про визнання їх такими, що втратили чинність, або їх скасування за результатами прискореного перегляду регуляторних актів;

- місцеві державні адміністрації звертаються до адміністративного суду з відповідними позовами у разі якщо до 10.04.2011 р. відповідними органами місцевого самоврядування не будуть визнані такими, що втратили чинність, або скасовані регуляторні акти, які були включені до переліків регуляторних актів, що не відповідають принципам державної регуляторної політики;

- районні та обласні державні адміністрації зобов’язані подати до 10.05.2011 р. до спеціально уповноваженого органу заповнені форми узагальнення інформації про результати прискореного перегляду регуляторних актів органами місцевого самоврядування.

Сподіваємося, що розміщені матеріали стануть Вам у нагоді під час проведення прискореного перегляду та аналізу регуляторних актів.

Файли для завантаження:
Форма для узагальнення інформації про результати прискореного перегляду регуляторних актів.doc





19 лютого 2011 р. у м. Запоріжжя в межах реалізації договору про співробітництво із ЗОГО "Народний захист", відбувся тренінг для представників громадських організацій «ОСНОВИ ГРОМАДСЬКОЇ ЕКСПЕРТИЗИ».

Під час тренінгу було розглянуто актуальні питання організації та проведення громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування.

На нашому сайті розміщено інформаційні матеріали для завантаження.

Файли для завантаження:
Програма семінару.pdf

Практичний посібник.pdf

Презентація.pdf



10 лютого 2011 р. у сесійній залі Дніпропетровської міської ради відбувся семінар для посадових осіб органів місцевого самоврядування «ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ ПРОВЕДЕННЯ ПРИСКОРЕНОГО ПЕРЕГЛЯДУ РЕГУЛЯТОРНИХ АКТІВ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ».

Під час семінару було розглянуто актуальні питання проведення прискореного перегляду регуляторних актів органів місцевого самоврядування та основні етапи реалізації державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності.

На нашому сайті розміщено інформаційні та методичні матеріали, а також приклади для завантаження.

Файли для завантаження:
Програма семінару.pdf

Методичні рекомендації щодо формування та організації діяльності робочих комісій з питань прискореного перегляду регуляторних актів.doc

збірник нормативно-правових актів.pdf

Тези доповіді Літвінова О.В. ПРОБЛЕМИ ЗАПРОВАДЖЕННЯ «РЕГУЛЯТОРНОЇ ГІЛЬЙОТИНИ» НА РІВНІ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ .pdf

Стаття Літвінова О. КАКИМ БУДЕТ РЕЗУЛЬТАТ УСКОРЕННОГО ПЕРЕСМОТРА РЕГУЛЯТОРНЫХ АКТОВ.pdf

Стаття Літвінова О. Історія одноразового закону.pdf

10.02.2011


Шановні колеги, посадові особи органів місцевого самоврядування та члени робочих комісій з прискореного перегляду регуляторних актів!

На сайті ДОГО «ДКЕЦРП» розміщено збірник нормативно-правових актів та методичних матеріалів для депутатів місцевих рад та посадових осіб місцевого самоврядування «Практичні аспекти проведення прискореного перегляду регуляторних актів органів місцевого самоврядування» підготовлено в межах реалізації Програми розвитку малого і середнього підприємництва у м. Дніпропетровську на 2011–2012 роки (затвердженої рішенням Дніпропетровської міської ради від 8 грудня 2010 р. № 5/4).

Додатково розміщено:
– форму висновку про відповідність регуляторного акта принципам державної регуляторної політики;

– схему проведення прискореного перегляду регуляторних актів прийнятих органами та посадовими особами місцевого самоврядування.

Сподіваємося, що розміщені матеріали стануть Вам у нагоді під час проведення прискореного перегляду та аналізу регуляторних актів.

Файли для завантаження:
Збірник нормативно-правових актів та методичних матеріалів.pdf

Форма висновку.pdf

Схема прискореного перегляду.pdf





4 лютого 2011 р. у Жовтневій районній раді міста Дніпропетровська відбулося чергове засідання робочої комісії з прискореного перегляду регуляторних актів.

Складено перелік з 20 актів Жовтневої районної ради міста Дніпропетровська, які мають ознаки регуляторних актів.
Зараз триває їх аналіз відповідно до Методичних рекомендацій щодо проведення аналізу регуляторних актів (затверджених наказом Держкомпідприємництва від 13.01.2011 р. № 2).



03.02.2011


На електронну адресу ДОГО «ДКЕЦРП» надійшов комплект документів від Нікопольської районної державної адміністрації для проведення аналізу регуляторних актів.
Зараз триває робота над аналізом текстів поданих документів.



21.01.2011


В Інформаційному агенстві "ВРЕМЯ" (http://www.vremia.in.ua) відбулася прес-конференція «Як вплине перегляд регуляторних актів, прийнятих органами місцевого самоврядування, на встановлені тарифи?»

Із прес-релізом можна ознайомитися за адресою:

http://www.vremia.in.ua

http://www.vremia.in.ua





З метою надання інформаційної та консультаційної підтримки органам місцевого самоврядування та робочим комісіям, утвореним для реалізації Закону України «Про прискорений перегляд регуляторних актів, прийнятих органами та посадовими особами місцевого самоврядування» № 2784-17 від 14.12.2010 р. на нашому сайті розміщено:

– текст Закону України «Про прискорений перегляд регуляторних актів, прийнятих органами та посадовими особами місцевого самоврядування» (джерело: http://zakon.rada.gov.ua/);

– Методичні рекомендації щодо формування та організації діяльності робочих комісій з питань прискореного перегляду регуляторних актів (джерело: http://www.dkrp.gov.ua/);

– Методичні рекомендації щодо проведення аналізу регуляторних актів (джерело: http://www.dkrp.gov.ua/);

– Графік проведення прискореного перегляду регуляторних актів, прийнятих органами та посадовими особами місцевого самоврядування.

Відповідно до оперативної інформації, що є у розпорядженні ДОГО «ДКЕЦРП» робочі комісії сформовані при:
– Жовтневій районній раді у місті Дніпропетровську;
– Виконавчому комітеті Дніпропетровської міської ради;
– Нікопольській районній державній адміністрації;
– Нікопольській районній раді.

Чекаємо на інформацію від інших органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади.

Файли для завантаження:
Закон України 2784-VI.pdf

Методичні рекомендації щодо формування та організації діяльності робочих комісій з питань прискореного перегляду регуляторних актів.doc

Методичні рекомендації щодо проведення аналізу регуляторних актів.doc

Графік проведення прискореного перегляду регуляторних актів, прийнятих органами та посадовими особами місцевого самоврядування.doc



20.01.2011


До уваги представників інститутів громадянського, що здійснюють правозахисну діяльність, на нашому сайті розміщено (з дозволу партнерів - Донецької обласної громадської організації «ВЗАЄМОДІЯ») постанову Донецького апеляційного адміністративного суду щодо рішення Горлівської міської ради «Про затвердження нормативної грошової оцінки земель м. Горлівки».

Файли для завантаження:
Постанова Донецького апеляційного адміністратвиного суду.rar



17.01.2011


26 січня 2011 р. Дніпропетровська обласна державна адміністрація буде проводити громадське обговорення плану заходів з реалізації у 2011 році Концепції сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства.

Якщо у Вас є бажання покращити діяльність органів влади та зробити свій внесок у розвиток громадянського суспільства в Україні – запрошуємо Вас взяти участь у громадському обговоренні.

Громадське обговорення заплановано у Дніпропетровському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

Контактний телефон: +38 056 742–85–15.

Офіційне повідомлення на веб-сайті «Громадянське суспільство і влада»:
http://civic.kmu.gov.ua





УВАГА!

14 січня 2011 р. ініціативна група з організації уставновчих зборів по формуванню Громадської ради при Дніпропетровській обласній державній адміністрації прийняла рішення про перенесення установчих зборів на 29 січня 2011 р.

Таким чином, кінцева дата подання заяв на участь - 17 січня 2011 р.

11.01.2011


5 січня 2011 р. Президент України підписав Закон України «Про прискорений перегляд регуляторних актів, прийнятих органами та посадовими особами місцевого самоврядування» № 2784–VІ.

Даний закон установлює правові та організаційні засади проведення прискореного перегляду регуляторних актів, прийнятих органами та посадовими особами місцевого самоврядування, щодо їх відповідності принципам державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності та спрямований на забезпечення додержання цих принципів під час здійснення місцевого самоврядування.

Таким чином, зазначений вище закон поширює «регуляторну гільйотину» на рівень місцевого самоврядування, що є найбільш наближеним до людей.

«Регуляторну гільйотину» уперше в Україні було запроваджено Указом Президента України від 1 червня 2005 р. «Про деякі заходи щодо забезпечення здійснення державної регуляторної політики» № 901/2005.

Закон України «Про прискорений перегляд регуляторних актів, прийнятих органами та посадовими особами місцевого самоврядування» № 2784–VІ набрав чинності 11 січня 2011 р. (опубліковано у Голосі України від 11.01.2011 р. № 3)

На нашому сайті розміщено посилання на статтю голови ДОГО «ДКЕЦРП» Літвінова О.В. присвячену досвіду упровадження «регуляторної гільйотини в Україні, а також текст Закону України «Про прискорений перегляд регуляторних актів, прийнятих органами та посадовими особами місцевого самоврядування» № 2784–VІ.

Посилання на статтю:
http://www.nbuv.gov.ua

Файли для завантаження:
Стаття Олексія Літвінова.pdf

Закон України 2784-VI.pdf





Установчі збори з формування Громадської ради при Дніпропетровській облдержадміністрації відбудуться 22 січня 2011 р.
Кінцевий термін подання документів для участі в установчих зборах - 12 січня 2011 р.
З метою надання консультативної допомоги під час створення громадських рад при органах виконавчої влади на сайті : (http://gromrady.org.ua) розміщено Методичні рекомедації зі створення громадської ради при органі виконавчої влади, а також бюлетень для інститутів громадянського суспільства.

На сайті розміщено Методичні рекомендації та бюлетень для завантаження.

Файли для завантаження:
Методичні рекомендації.pdf

Бюлетень.pdf


Дніпропетровська обласна громадська організація «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики», в особі Голови - Літвінова Олексія Володимировича, вітає своїх членів, експертів, друзів, колег і партнерів з Новим 2011 роком.

Бажаю здійснення всіх мрій
В Новому цьому Році
Щоб щастя дарувало дотик свій
На кожнім Вашім кроці
Щоб любі, рідні і близькі
Вас завжди оберігали
І обранці щоб Ваші
Вас любили і кохали
Щоб завжди приходив успіх
В усіх ділах та починаннях
І не скупився Дід Мороз
На подарунки й побажання.

Ще раз з Новим 2011 роком та Різдвом Христовим!!!